Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 09. 2013. 09:06 >> 09:06
1

KUMBOR PRVIJENAC

Biće još investicija iz Azerbejdžana

Projekat u Kumboru je dobar primjer ozbiljne investicije, ali neće biti jedini, saopštio je savjetnik u diplomatskoj misiji Azerbejdžana u Crnoj Gori, Sejran Mirzazade i dodao da će tokom jeseni predstavnici vlada dvije države razgovarati o novim projektima.

On je u intervjuu Pobjedi kazao da je projekat u Herceg Novom dobar primjer ozbiljne investicije, ali i podrške crnogorske Vlade stranim investicijama.

“U Kumboru su 20. avgusta započeli radovi na rušenju starog zdanja i nadam se da će vrlo brzo početi građevinski radovi”, rekao je Mirzazade.

Na pitanje da li su prilikom investicionih planova i započinjanja aktivnosti imali poteškoća i kako zemlji koja investrira širom svijeta djeluje crnogorsko poslovno okruženje, Mirzazade je odgovorio da su bili svjedoci pune podrške i razumijevanja, ne samo Vlade, državnih institucija i Opštine Herceg Novi, već i naroda.

“Ubijeđeni smo da će ovakvi projekti služiti ne samo ekonomskom razvoju Crne Gore i Azerbejdžana, već i razvoju naših bilateralnih odnosa”, poručio je Mirzazade.

On je naveo da se ekonomija Azerbejdžana u posljednje vrijeme jako dinamično razvija, kao i da je to jedna od rijetkih zemalja koja prevazilazi ekonomsku krizu.

“Razvoj ekonomije se produžava, što daje mogućnosti Azerbejdžanu da razvija svoje investicione projekte i u inostranstvu. Zbog toga su naše i državne i privatne kompanije zainteresovane za ulaganje u strane destinacije", rekao je Mirzazade.

Prema njegovim rijčima, na prvom mjestu se nalaze njihove prijateljske zemlje, a takođe i zemlje gdje je ekonomija stabilna, gdje vlade podržavaju strane investicije, gdje institucije i građani cijene strane investicije i takve zemlje su uvijek na prvom mjestu.

"Jedna od takvih zemalja za nas je i Crna Gora“, dodao je Mirzazade.

On je naveo da je Crna Gora prijateljska zemlja, zbog čega Azerbejdžan pridaje veliki značaj razvoju političkih, ekonomskih i humanitarnih odnosa i partnerstava u oblasti turizma.

Na pitanje šta vidi kao osnovne prednosti Crne Gore i koji njeni potencijali bi u budućnosti bili najprimamljiviji investitorima, Mirzazade je odgovorio da u Crnoj Gori postoji mnogo oblasti u kojima je moguće ostvariti saradnju.

„Naravno, mi se kao diplomatsko predstavništvo trudimo da što preciznije informišemo naše investitore koji su zainteresovani za ulaganja u vašu zemlju. Informišemo ih o detaljima vezanim za ekonomsku situaciju zemlje, podršku Vlade stranim investicijama, o investicionoj klimi i mogućim oblastima saradnje”, precizirao je Mirzazade.

On je naveo da postoje interesi u brojnim oblastima, prije svega turizmu, poljoprivredi, a postoji interesovanje i za bankarski i energetski sektor u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније