Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

26. 04. 2019. 07:06   >>  07:07 1

U BUDVI

Diskoteke i privremeni objekti ostaju do oktobra

Budvanske diskoteke Maltez, Trokadero, Ambiente, Paris, Rafaelo i Majami, kao i privremeni objekti ispod Pošte ostaće još ovu sezonu, odnosno do 1. oktobra.

To će, kako je Pobjedi kazao ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predložiti na kolegijumu u utorak, 30. aprila, a što će najvjerovatnije biti usvojeno.

“Ušli smo u sezonu tako da mislim da priča o uklanjanju nije svrsishodna. Kada prikupimo sva mišljenja, na kolegijumu u utorak ću predložiti da svi otvoreni šankovi (diskoteke) ostanu još ovu sezonu, uz sve uslove koje smo im dali, a zbog istog odnosa prema svima to će važiti za kompletnu zonu ispod Pošte”, rekao je Radulović i dodao da tu stoje već 30 godina i nije problem da ostanu do oktobra.

Kazao je daje očekivao mnogo jasniji stav od opštine Budve.

“Restriktivno smo nastupili prema privremenim objektima ne zbog toga što smo imali bilo što protivbilo koga, već što smo smatrali da određeni vid ponude nije primjeren mjestu. Imajući u vidu da se u pojedinim opštinama mijenjala vlast, slušali smo disonantne tonove o njihovim potrebama prije ili kasnije, a uvijek uvažavajući mišljenje lokalnih uprava smo krenuli u izmjene programa privremnih objekata”, istakao je Radulović i podsjetio da su do 10. avgusta prošle godine svi zainteresovani korisnici privremenih objekata mogli da traže nove lokacije.

Dio njih to nije uradio, pa su im produžili rok u predsezoni i na osnovu toga napravili nacrt programa privremenih objekata, koji su proslijedili na mišljenje opštinama, Direktoratu za zaštitu životne sredine, Upravi za zaštitu kulturnih dobara i Morskom dobru.

“Mišljenje smo dobili od većine opština, a iz Budve je bilo prilično paušalno, pa se još jednom pokušala ispolitizovati čisto tehnička stvar kazao je Radulović i istakao da je bitno što su se i hotelijeri složili da privremeni objekti ostanu do oktobra, a potom će biti zamijenjeni promenadom od Avale do Zavale”, kazao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније