Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

24. 04. 2019. 13:32   >>  15:49

ATLAS BANKA

Do 15 sati isplaćeno 14,06 miliona eura

Na šalterima banaka određenih za isplatu garantovanih depozita Atlas banke u stečaju, do 15 sati je isplaćeno 14,06 miliona eura za 1,62 hiljade deponenata.

Iz Fonda za zaštitu depozita (FZD) saopšteno je da je u deset sati počela isplata garantovanih depozita za ukupno 90,02 hiljade deponenata Atlas banke i da se ona obavlja bez zastoja i prigovora.

„Na 75 isplatnih mjesta Crnogorske komercijalne (CKB), Hipotekarne, NLB i Societe Generale banke Montenegro do 15 sati je isplaćeno 14,06 miliona eura za 1,62 hiljade deponenata“, navodi se u saopštenju FZD.

Ukupni depoziti kod Atlas banke, u koju je 5. aprila uveden stečaj, iznose 186,44 miliona eura, od čega je 89,59 miliona garantovanih.

Zakonom o zaštiti depozita definisane su obaveze FZD-a da obavi obračun i počne isplatu garantovanih depozita u roku od 15 radnih dana od uvođenja stečaja.

Iz Fonda je ranije objašnjeno da deponenti mogu preuzeti garanovani depozit u narednih deset godina, od čega u periodu od tri godine kod navedenih banaka. Nakon toga depoziti se mogu preuzeti direktno od Fonda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније