Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 04. 2019. 14:24 >> 14:24

JPMD

U Ulcinj ulažu 1,2 miliona eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će samo u 2019. godini uložiti preko 1,2 miliona eura u opštinu Ulcinj.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, JP “Komunalne djelatnosti” iz Ulcinja će dobiti 235 hiljada eura za tekuće komunalno održavanje zone morskog dobra.

"To bi trebalo da utiče na dodatnu efikasnost ovog preduzeća, dok će JP za upravljanje morskim dobrom vršiti direktno plaćanje po ispostavljenim fakturama", navodi se u saopštenju.

Ove godine opredjeljeno je i 200 hiljada eura za uklanjanje viška materijala iz prostora desnog rukavca rijeke Bojane. Posao će kako su kazali biti realizovan u saradnji sa Upravom za vode i Direkcijom javnih radova.

"Izvođenje radova na izgradnji i uređenju pješačke staze od hotela 'Albatros' do Rta Đerane planirano je u iznosu od 156 hiljada eua, dok je za nastavak izgradnje parapetnog zida na lokaciji Borova šuma ispod bivšeg Hotela 'Galeb' opredijeljeno ukupno 141 hiljadu eura. Za radove na izgradnji navoza za izvlačenje barki na Maloj plaži opredjeljeno je 61 hiljadu eura", navodi se u saopštenju.

JP za upravljanje morskim dobrom je opredijelilo 15 hiljada eura za uređenje kupališta na sjevernom dijelu plaže Valdanos.

"Za izgradnju privremenog objekta za potrebe Javnog preduzeća, opštine Ulcinj i inspekcijskih službi na obali rijeke Bojane u Ulcinju planiran je iznos od 93,5 hiljada eura a u toku je izrada projektne dokumentacije vrijednosti 6 hiljada eura.", kazali su iz JP za upravljanje morskim dobrom.

Ove godine planirano je i tamponiranje pristupnog puta u zaleđu Velike plaže u iznosu od 15 hiljada eura.

"Za izradu Projektne dokumentacije za izgradnju zaštitnog zida u lučici Kacema sa procjenom uticaja na životnu sredinu opredjeljeno je 25 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

U 2019. godini se očekuje i završetak investicija čija je realizacija započela u 2018. godini.

"Projektovanje trim-staze od hotela 'Albatros' do Rta Đerane, realizacija četvrte faze ograđivanja dina na Velikoj plaži, postavljanje pasarele, uređenje postojećeg puta i parkinga, postavljanje električne dizalice u Kacemi neke su značajnijih investicionih ulaganja. Navedeni projekti planirani su u vrijednosti od preko 200 hiljada eura", saopšteno je iz JP za upravljanje morskim dobrom.

To JP je u 2019. godini planiralo najviše sredstava za investiciona ulaganja upravo u opštinu Ulcinj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније