Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 04. 2019. 08:21 >> 08:21

NREKIĆ TVRDI

Ulcinj likvidan, obaveze redovno izmiruju

Opštinu Ulcinj u narednom periodu očekuje realizacija mnogobrojnih projekata, koji će dodatno oživjeti ovo turističko mjesto, ali i unaprijediti uslove života u najjužnijoj crnogorskoj opštini.

 

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, povodom 6. aprila Dana opštine, kaže da je u prethodnom periodu poseban akcenat stavljen na stabilizaciji budžeta opštine i redovnom izmirivanju obaveza prema reprogramu poreskog duga.

Ističe da je opština trenutno finansijski likvidna i da ima mogućnost da tekuće obaveze izmiruje uredno. Finansijski problemi nijesu zaustavili razvoj opštine, gdje se trenutno realizuju brojni projekti, pišu Dnevne novine.

Nrekić navodi da se uskoro očekuje završetak radova na magistralnom putu Ulcinj – Krute, koji povezuje najjužniju crnogorsku opštinu sa graničnim prelazom Sukobin. Ističe da je završen i glavni projekat Vodosnabdijevanja, preko kredita KfW banke, vrijednosti 20 miliona eura, koji je izradio konzorcijum Hydrophil Dorsch Pro ing d.o.o, a završena je i revizija Glavnog projekta.

“Stvoreni su svi preduslovi da se raspiše međunarodni tender za izvođenje radova, Nacrt tenderskog dokumenta je spreman i preliminarno odobren od KfW banke. Postoji obaveza da se sa tenderom sprovede postupak uslovne eksproprijacije zemljišta. Nakon sprovedenog tendera, izabran je najbolji ponuđač i ovih dana se očekuje saglasnost Evropske investicione banke i slijedi potpisivanje ugovora vrijednog pet miliona eura za izvođenje radova na projektu kanalizacione mreže za četiri naselja, preko Evropske investicione banke”, kazao je Nrekić.

Navodi da je za projekat “spajanja” Bulevara Skenderbeg i Majke Tereze, što je veza centra grada sa Velikom plažom, kompletirana dokumentacija i završen projekat. Vrijednost projekta, sa uključenom eksproprijacijom, iznosi oko pet miliona eura, a kandidovan je preko državnog budžeta.

Nrekić ističe da je otklonjen višegodišnji problem između opštine i resornog ministarstva, pa je od nedavno u fazi i izrada projekta za Dječji vrtić u ulcinjskom polju. Osim toga, radi se i na projektu javne rasvjete do Ade Bojane.

Prvi čovjek Opštine Ulcinj poručuje da lokalna uprava radi na privlačenju investitora sa ciljem unapređenja turističkih sadržaja.

“Opština je pripremila projekat investicije u Hotelski kompleks, 420.000 kvadratnih metara zemljišta na Brdu Mavrijan Mavrian Resort, koji će ponuditi investitorima. Vrlo brzo ćemo napraviti prezentaciju projekta. Poznata svjetska kompanija Karisma resort proširuje hotelske kapacitete, u saradnji sa svjetski poznatim tuoperatorom ‘TUI’.

Najavljena je investicija kompanije Capital Estate (bivši hotel Lido) na hotelski kompleks sa pet zvjezdica za odrasle. Završene su studije lokacije za module I, IV i V na Velikoj plaži čime su otvorene mogućnosti dolaska velikih investicija ne Velikoj plaži u Ulcinju. Raspisan je i tender za izgradnju Akva parka u Štoju”, navodi Nrekić.

Ističe da su otklonjeni problemi u odnosima sa koalicionim partnerina, pa je kompletna koalicija umjerena na rješavanju pitanja važnih za razvoj Ulcinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније