Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 04. 2019. 12:39   >>  13:07 1

RADUNOVIĆ SAOPŠTIO

Prihodi budžeta na početku 2019. veći 18,5%

Početak 2019. godine obećava. Prihodi budžeta u januaru i februaru veći su za 18,5% u odnosu za isti period prošle godine i 6,3% u odnosu na planirano, kazao je ministar finansija Darko Radunović.

Radunović je danas razgovarao sa analitičarima kreditne agencije Moody’s, Heiko Peters i Hanah Dimpker, koji borave u Podgorici u okviru redovne godišnje posjete.

"Radunović ih je informisao o rezultatima iz 2018. godine i naglasio da je početak 2019. godine obećavajući i da podaci za januar i februar pokazuju da su prihodi budžeta veći za 18,5% u odnosu za isti period prošle godine i 6,3% u odnosu na planirano", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar je, kako se dodaje, podsjetio prisutne da je Crna Gora u trećoj godini fiskalne konsolidacije i da su mjere dale rezultata.

"2019. godina je važna zbog rada na strukturnim reformama, ali i zbog toga što je ovo godina silazne putanje kada je javni dug u pitanju", kazao je Radunović.

On je dodao da je u Crnoj Gori pokrenut snažan investicioni ciklus u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i infrastrukture.

"Predstavnici agencije Moody’s su u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori u cilju sagledavanja ekonomskih, fiskalnih i finansijskih prilika u našoj državi, odnosno radi prikupljanja podataka na osnovu kojih će napraviti procjenu rejtinga države, sastaju se sa predstavnicima Ministarstva finansija, Centralne banke Crne Gore, bankarskog sektora i međunarodnih organizacija", kazali su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније