Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

02. 04. 2019. 11:00   >>  11:58 5

MARKOVIĆ OČEKUJE

Remont jahti u starom brodogradilištu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je da očekuje da u starom brodogradilištu počne remont luksuznih jahti.

"Biće to nova era ovog mjesta, Boke i Crne Gore i novi zamajac razvoju", rekao je Marković.

On je to saopštio tokom obilaska Brodogradilišta Bijela sa predsjednikom holandskog konzorcijuma Damen Grupa, Komerom Damenom i izvršnim direktorom Investment Corporation of Dubai i predsjednikom Upravnog odbora Porto Montenegra Mohamedom Al Šaibanijem.

Premijer Marković rekao je da "projekti poput ovog koji će Damen realizovati u brodigradilištu Bijela mijenjaju Crnu Goru u razvojnom pravcu koji žele i očekuju naši građani".

Predstavnici Damena i Porto Montenegra predstavili su premijeru Markoviću ambiciozne planove za pretvaranje Brodogradilišta Bijela u servis za remont luksuznih jahti.

"U prvoj godini poslovanja želimo da radimo na 14 jahti, a u petoj i šestoj godini na 100 jahti. Znači da nam je potrebno mnogo zaposlenih, oko 450", rekao je Damen.

Iz kompanije ističu da žele da što prije saznaju da li su ljudi iz Crne Gore i regiona zaitneresovani da rade.

"Zainteresovane želimo da usavršimo u našim brodogradilištioma u Sjevernoj Evorpi, a ovdje, u Bijeloj, ćemo školovati pripravnike", istakli su iz kompanije.

Novi dok biće dug 76 metara, nosivosti 3.300 tona. Planirana je instalacija tokom ove i naredne godine, a remont jahti trebalo bi da počne u sezoni 2020/2021.

"Imamo 10.000 zaposlenih u 35 brodogradilišta na pet kontinenata. Izgradimo 160 plovila svake godine. Naš promet je dvije milijarde eura godišnje. Očekujemo da budemo uspješni i u Crnoj Gori", saopšteno je iz kompanije.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније