Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2019. 12:39   >>  12:04

CEDIS

U februaru preuzeto 18% manje električne energije

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u februaru preuzeli ukupno 234,62 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko tri odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

To je i oko 18 odsto manje preuzete energije u odnosu na januar.

Iz Crnogoskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je saopšteno da je najviše električne energije, ili skoro 42 odsto, distribuirano korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

"U februaru je očitano ukupno 360,27 hiljada mjernih mjesta, ili 91 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto", rekli su iz CEDIS-a.

Ekipe Sektora za održavanje su u februaru 1,99 hiljada puta intervenisale na terenu.

Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 185,5 hiljada eura.

"Tokom februara sprovođene su aktivnosti na realizaciji sedam investicionih projekata ukupne vrijednosti oko 970 hiljada eura, od kojih je najviše izdvojeno za investicije u sekundarnu mrežu na području ulcinjske opštine", objasnili su iz CEDIS-a.

Na području Danilovgrada gradi se trafostanica Voštar, za koju je izdvojeno 65 hiljada eura. Gradi se i trafostanica Tološi 7 u Podgorici, čija je vrijednost oko 75 hiljada eura.

"Tehnički pregled je u toku za osam objekata ukupne vrijednosti oko 448 hiljada eura, od kojih je najviše izdvojeno za trafo-stanicu Nova br.1 u Ulcinjskom polju, 75 hiljada eura. U februaru je završena rekonstrukcija devet trafostanica na području Ulcinja, Bara i Budve", dodaje se u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je tokom februara priključeno 486 novih korisnika.

Iz CEDIS-a su saopštili da je tokom februara na području Crne Gore ugrađeno 2,42 hiljade novih, elektronskih brojila.

"Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori, koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje, je oko 300 hiljada, čime je pokriveno oko 76 odsto konzuma", dodali su iz CEDIS-a.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 395 hiljade korisnika na području Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније