Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

25. 03. 2019. 16:23   >>  07:13 1

NURKOVIĆ U KOTORU

Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović potpisali su danas Ugovor o koncesiji za "Luku Kotor". AD "Luka Kotor" je dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina.

Ugovor o koncesiji za Luku Kotor, koji su danas potpisali ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković i predsjednik Upravnog odbora (UO) tog kotorskog preduzeća, Branko Ivanović, predstavlja priliku za realizaciju razvojnih planova i infrastrukturnih ulaganja.

Iz Ministarstva saobraćaja je saopšteno da je Luka Kotor dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina.

“Poslovnim planom za period od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko pet miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Realizacijom planiranih investicija Luka Kotor će, kako se dodaje, stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, biće značajno povećan kvalitet obavljanja lučkih usluga.

“Dodijeljena koncesija je velika odgovornost ali i prilika za realizaciju razvojnih planova. Saradnja i kvalitetna komunikacija između Ministarstva saobraćaja i menadžmenta Luka Kotor primjer je profesionalnog i odgovornog odnosa u cjelokupnom postupku za dodjelu prvenstvene koncesije”, ocijenjeno je iz Ministarstva.

Nurković je kazao da se nada da će potpisivanje ugovora biti na dobro svih zaposlenih u kotorskoj kompaniji, kao i građana Kotora i Crne Gore, prenosi Infobiro.

“Poslije dužeg razgovora sa Lukom Kotor i prije svega razgovora o bezbjednosnim rizicima i dogovorom kako da se ti bezbjednosni rizici otklone u narednom periodu i dostavljanja plana od Luke oko njenog investicionog razvoja, potpisali smo ugovor”, rekao je Nurković.

Prema njegovim riječima, to je dokaz da država ne vodi računa o tome da li je opozicija ili pozicija na vlasti u nekoj lokalnoj upravi, nego prije svega o razvoju grada i doprinosu državnom preduzeću.

“Zaista nam je zadovoljstvo da smo pokazali da treba imati bolju komunikaciju i ovo je najbolji primjer dobre komunikacije između Ministarstva i državnog preduzeća”, smatra Nurković.

On je rekao da to treba da bude primjer i ostalima.

“Od ovoga će imati benefite država, opština i građani, a prije svega zaposleni u Luci. Najvažnija stvar u svemu ovome jeste da se otklone bezbjednosni rizici i da se omogući Luci ulaganje, investicije i razvoj, bezbjednosno uplovljavanje brodova, komfor putnika i turista”, kazao je Nurković.

Ivanović je naveo da će se potpisivanjem ugovora omogućiti da vrata od grada budu u rukama Opštine Kotor, a i države.

“Luka Kotor je lijepi primjer i dokaz da jedna državna firma može uspješno da posluje”, rekao je Ivanović.

Luka Kotor je, kako je kazao, u prošloj godini obezbijedila, kako Opštini Kotor, tako i državi, više od milion EUR kroz porez, razne donacije, dividende i doprinose.

“Upravljajući Lukom Kotor, sigurni smo da ćemo štititi status grada Kotora pod zaštitom UNESCO-a. Čast mi je da poslije desetak godina dobijamo koncesiju i što sam ja taj koji će potpisati ugovor. Mislim da je to danas najljepša vijest za građane Opštine Kotor”, dodao je Ivanović.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније