Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

23. 03. 2019. 12:47 >> 12:13

OD 28. do 30. MARTA

Kineski privrednici u Tivtu

Delegacija kineskih privrednika, predvođena predsjednikom Savjeta za međunarodnu promociju Šangaja, Jangom Jiarongom i generalnim sekretarom šangajske privredne komore, Guom Zeom, boraviće u prvoj zvaničnoj posjeti Tivtu u periodu 28. do 30. marta.

Tokom boravka u Tivtu predstavnici kineskih asocijacija razgovaraće sa najznačajnijim domaćim privrednicima i međunarodnim investitorima, kompanijama "Luštica Development", "Adriatic Marinas" i "Qatary Diar", a imaće susrete i sastanke i u Privrednoj komori Crne Gore.

"Ovo je velika čast, ne samo za Tivat, već i za Crnu Goru", saopštio je je Petar Vujović, sekretar Sekretarijata za turizam i preduzetništvo opštine Tivat, koji je i glavni incijator posjete ove visoke privredne delegacije.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Tivat, nakon posjete Šanjagu, 2015. godine, lokalna uprava Tivat je sklopila pobratimske odnose sa jednom od najbogatijih oblasti u Šangaju – distriktom Jiading.

"Time je započela naša plodonosna saradnja sa Kinom. Već treću godinu za redom uspješno organizujemo razmjenu naših srednješkolaca i vršnjaka iz Šangaja, naši učenici svake godine učestvuju na kineskom ljetnjem kampu pobratimskih gradova, koji se održava u Šangaju, a uspjeli smo povezati naš Fakultet za mediteranske poslovne studije sa kineskim univerzitetom "Zhejiang Wanli" iz kineskog grada Ningbo, koji broji preko 20.000 studenata" naglasio je Vujović.

On je dodao, da je do sada nedostajala privredna saradnja.

"Konačno je urodila plodom naša dugogodišnja upornost i gotovo svakodnevna komunikacija sa našim prijateljima iz Kine, ali i brojni pozivi koje smo uputili kineskim privrednicima da dođu i posjete Tivat i Crnu Goru", naglasio je Vujović.

On je uvjeren da će sastanak predsjednika opštine Siniše Kusovca sa kineskom delegacijom, investitorima i domaćim privrednicima, koji su izrazili želju za uspostavljanje privredne saradnje sa Kinom, biti svojevrsna odskočna daska za ekonomsko uvezivanje tivatskih preduzeća sa kineskim privrednicima.

Delegacija iz Kine će imati priliku da obiđe dva najznačajnija investiciona projekta na teritoriji opštine Tivat – Porto Montenegro i Lušticu Bay, a zahvaljujući posredovanju opštine Tivat, imaće sastanak i sa predstavnicima Privredne komore Crne Gore, gdje će potpisati memorandum o saradnji između arbitražnih komisija Crne Gore i Šangaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније