Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

22. 03. 2019. 07:18   >>  06:44

U 13 OPŠTINA

Legalizovano 300 nelegalnih objekata

U 13 crnogorskih opština dosad je donijeto oko 300 rješenja o legalizaciji nelegalno sagrađenih objekata, pokazuju podaci Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT). Prema podacima iz februara, obrađeno je 21.000 zahtjeva od oko 50.000 podnijetih, piše Dan.

 

"Od ukupnog broja obrađenih zahtjeva, poslato je 18.000 akata kojim je tražena dopuna dokumentacije, dok je donijeto oko 1.900 rješenja o prekidu postupka. Shodno odredbama zakona, postupak se prekida ukoliko objekat nije izgrađen u skladu sa parametrima važećeg planskog dokumenta do donošenja Plana generalne regulacije ili iz razloga rješavanja imovinsko pravnih odnosa na zemljištu i/ ili objektu. Oko 1.700 zahtjeva je podnijeto nakon isteka zakonom propisanog roka, te će se predmetni zahtjevi odbiti, shodno odredbama Zakona o upravnom postupku. U 13 opština donijeto je oko 300 rješenja o legalizaciji", navodi se u godišnjem izvještaju o radu MORT-a.

U roku predviđenom Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata dostavljeno je oko 50.000 zahtjeva za legalizaciju nelegalnih objekata, dok Uprava za nekretnine u svojim evidencijamaregistruje 41.818 objekata sagrađenih bez dozvole ili sa prekoračenjem izdate dozvole.

Stupanjem na snagu zakona u oktobru 2017. god ine započet je proces legalizacije bespravnih objekata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније