Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

21. 03. 2019. 17:04   >>  16:30

CBCG

Crnogorski bankarski sistem stabilan i osnažen

Crnogorski bankarski sistem je stabilan i osnažen, ocijenio je guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke, i upoznao je sa stanjem u Atlas banci i aktivnostima koje preduzima privremena uprava.

Žugić je predstavio osnovne makroekonomske podatke i stanje u bankarskom sektoru, kao i aktivnosti koje CBCG sprovodi u pravcu snaženja regulatornog okvira i supervizorskih kapaciteta i unaprjeđenja mehanizama za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Iz CBCG je saopšteno da su sastanku prisustvovali osnivač i direktor Adižes Instituta iz Santa Barbare (SAD), Isak Adižeš i zamjenik šefa političko-ekonomske sekcije u američkoj Ambasadi, Kyle Hatcher.

„Sagovornici su kazali da su spremni da pruže doprinos jačanju veza između Crne Gore i SAD-a, posebno u oblasti ekonomije. Preduzetništvo i mali biznis prepoznate su kao oblasti u kojima bi SAD mogle pružiti podršku Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније