Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

16. 03. 2019. 16:28   >>  15:54

IZ FZD-A

Do sada isplaćeno 14,87 miliona eura depozita

U podgoričkim poslovnicama Societe Generale banke Montenegro, Hipotekarne i NLB banke do sada je isplaćeno 14,87 miliona eura garantovanih depozita za 611 deponenata Invest banke Montenegro (IBM) u stečaju.

 

Iz Fonda za zaštitu depozita (FZD) saopšteno je agenciji Mina-business da to predstavlja 66,6 odsto ukupne obaveze koju Fond treba da isplati.

Iz Fonda su, odgovarajući na pitanje da li je bilo prigovora prilikom isplate, kazali da je bio jedan prigovor zbog toga što se isplata realizuje u eurima, kako je određeno Zakonom o zaštiti depozita, a ne u valuti u kojoj je depozit položen.

Fond je obavezan da isplati 22,58 miliona eura za 2,73 hiljade deponenata IBM-a, od čega je 2,34 hiljade građana.

Ekspoziture Societe generale banke Montenegro, u kojima deponenti mogu podići novac, nalaze se na Trgu nezavisnosti, Moskovskoj ulici i tržnom centru Delta city, a Hipotekarne u bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Josipa Broza Tita.

Filijale NLB banke, u kojima je takođe moguće podizati depozite, nalaze se u bulevarima Ivana Crnojevića, Svetog Petra Cetinjskog i Pera Ćetkovića, tržnom centru Gintaš i u City kvartu.

Savjet Centralne banke (CBCG) je početkom januara donio rješenje o oduzimanju dozvole za rad IBM-u i otvaranju stečajnog postupka nad tom bankom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније