Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

15. 03. 2019. 19:35 >> 19:01

SAJAM INVESTICIJA

Investicioni potencijali Crne Gore predstavljeni u Kanu

Investicioni potencijal, kao i projekti koji se trenutno rade u Crnoj Gori, predstavljeni su na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova investicija i nekretnina, MIPIM, koji je danas završen u Kanu.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da su posjetiocima štanda i potencijalnim investitorima predstavljene aktivnosti koje Vlada sprovodi u cilju turističke valorizacije potencijala sjevernog regiona.  

„Predstavljena su ulaganja u izgradnju turističke infrastrukture na sjeveru, što stvara uslove za privlačenje novih investicija. Posjetioci se upoznaju i sa podsticajnim mjerama i olakšicama koji se investitorima nude na državnom i lokalnom nivou“, dodaje se u saopštenju.

U okviru crnogorskog štanda predstavile su se i kompanije Azmont Investments, Adriatic Marinas i Adriatic Properties, koje su posjetioce upoznale sa njihovim projektima koje realizuju u Crnoj Gori. 

Državni sekretar u Ministarstvu Damir Davidović, koji predvodi crnogorsku delegaciju, tokom sajma je imao niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima Vlada zemalja učesnica sajma, potencijalnim investitorima, developerima, hotelskim operaterima i planerima prostora. 

Na sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva turizma Brazila, Robson Napier Borkiom, Davidović je razgovarao u razvoju turističke privrede i daljem unaprjeđenje saradnje u turizmu. 

„Ukazano je na ekonomski potencijal saradnje koji bi trebalo da prati dobre političke odnose koji postoje između dvije zemlje“, rekli su iz Ministarstva.

Davidović je, sa generalnim sekretarom Ministarstva turizma Grčke, George Civlasom, razgovarao o potencijalu za razmjenu iskustava posebno kada se govori o korišćenju fondova Evropske unije (EU).

Davidović i Civlas su razgovarali i o uticaju sharing ekonomije na turizam i njenih efekata na sivu ekonomiju, kao i o evoluciji trendova u turizmu sa aspekta ponude i tražnje.

„Dogovoreno je da se u narednom periodu kroz bilateralne posjete poboljša povezivanje turističke privrede dvije države“, dodaje se u saopštenju.

Davidović je učestvovao u radu Mayors & Political Leaders' Think Tank-a, koji je namijenjen visokim zvaničnicima i gradonačelnicima kako bi razmijenili ideje i iskustva o potrebama gradova i regija za održivim investicijama.

„Sa predstavnicima privrede i lokalnih i državnih institucija država razmatrani su trendovi u razvoju modernih gradova, primjeri inovativnih politika na državnom i lokalnom nivou kao i najbolje prakse u oblasti osmišljavanja modernih naselja“, navodi se u saopštenju. 

MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina, koji svake godine okuplja predstavnike velikog broja zemalja i najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina.

MIPIM je i najveća izložba razvojnih projekata i izvora kapitala na svijetu, a prisustvuju mu investitori, finansijske institucije, hotelske grupe, agencije za nekretnine, najveće konsultantske kompanije u toj oblasti, lokalne vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније