Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

14. 03. 2019. 06:36 >> 18:19
1

PODACI VLADE

Za auto-put 2018. potrošeno 186 miliona $

Za izvođenje radova na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare u prošloj godini je utrošeno 165,2 miliona eura, pokazuju podaci Vlade, prenose Dnevne novine.

 

"Od početka realizacije projekta do 31. decembra 2018, povučen je ukupan iznos od 591,70 miliona dolara, odnosno 431,33 miliona eura iz kredita zaključenog sa kineskom Exim bankom. Od navedenog iznosa, na 2018. se odnosi 186,47 miliona dolara, odnosno 135,93 miliona eura", precizira se u Prilogu Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori.

Sporije povlačenje sredstava za gradnju auto-puta dovelo je do toga da kapitalni budžet bude manje realizovan u odnosu na plan i to za 24,4 miliona eura.

"Izvršenje kapitalnog budžeta u prošloj godini, isključujući izdatke koji se odnose na projekat auto-puta, iznosi 90,83 miliona eura ili 111 odsto planiranih izdataka. Razlog ovakvog izvršenja kapitalnog budžeta prvenstveno je rezultat intenzivnijih aktivnosti na izvođenju radova na ostalim značajnim kapitalnim projektima”, navodi se u dokumentu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније