Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

13. 03. 2019. 20:05 >> 19:35

LUKA KOTOR

Prihvaćen Predlog ugovora o prvenstvenoj koncesiji

Na ponovljenoj vanrednoj Skupštini akcionara “Luke Kotor“ jednoglasno je donijeta Odluka kojom se ovlašćuje predsjednik Odbora direktora da potpiše Ugovor o prvenstvenoj koncesiji sa Vladom, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu te kompanije.

Kako je saopšteno, akcionari su danas usvajanjem te odluke prihvatili Predlog ugovora o prvenstvenoj koncesiji koji je bio sastavni dio Odluke Vlade o dodjeli prvenstvene koncesije Luci Kotor i usvojili Poslovni plan za period od 12 godina koji je sastavni dio ugovora.

U radu Skupštine učestvovalo je 93,14 odsto akcionara i punomoćnika akcionara i odluka je donijeta jednoglasno, dakle sa 1.283.771 akcija odnosno glasova za.

„Na ovaj način Luka Kotor je ostvarila cijelu deceniju čekano pravo koncesije na privredno korišćenje trgovačke luke Kotor u narednih 12 godina“, kaže se u saopštenju.

Menadžement Luke Kotor, kako se navodi, ponosan je zbog činjenice da je uspio u realizaciji zacrtanog cilja, od kojeg je zavisila budućnost i opstanak „Luke Kotor“.

„Raduje nas što će prošla godina, koja je bila godina jubileja – 30 godina od osnivanja „Luke Kotor“, biti upisana i kao godina dobijanja prvenstvene koncesije“, dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno, sve odluke Odbora direktora, koje su prethodile ovoj odluci Skupštine akcionara, donijete su jednoglasno.

„I na to smo izuzetno ponosni, jer u Odboru su predstavnici i opštinskog i državnog kapitala, kao i manjinskih akcionara, koji izmedju ostalog imaju i različita politička opredeljenja. Jednoglasnost, odgovornost i posvećenost interesima „Luke Kotor“, kao i interesima svih građana opštine Kotor donijela je i konačan rezultat – dobijanje koncesije“, navodi se u saopštenju.

Odbor direktora je nakon završetka Skupštine akcionara održao sjednicu na kojoj je donio Odluku kojom zadužuje izvršnog direktora, da u skladu sa obavezom preuzetom na sastanku sa predstavnicima reaktivne monitoring miisije UNESCO-a, danas usvojeni Poslovni plan odmah nakon potpisivanja Ugovora sa Vladom dostavi Centru za kulturnu baštinu te organizacije.

„Odbor direktora svim zaposlenima u Luci Kotor, građanima opštine Kotor, kao i svim vlasnicima kapitala čestita dobijanje koncesije, koje je omogućilo da „Vrata od Grada“ ostanu u rukama Opštine i Države“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније