Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

08. 03. 2019. 11:18   >>  10:44

MANS SAOPŠTIO

"Skupština krije podatke oko afere Telekom"

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) će u zakonskom roku pokrenuti upravni spor protiv nezakonitih odluka Skupštine u slučaju Telekom, kojima se, kako tvrde, od javnosti skrivaju informacije o korupciji na najvišem nivou izvršne vlasti.

 

“MANS će preduzeti sve pravne radnje kako bi došli do traženih informacija o korupciji izvršne vlasti Crne Gore koja je pravnosnažno utvrđena u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a koju crnogorske institucije godinama pokušavaju da prikriju”, naveo je u saopštenju pravni zastupnik MANS-a, Veselin Radulović.

On je rekao da je Skupština još jedna institucija koja prikriva informacije o korupciji i štiti glavne aktere korupcije u privatizaciji crnogorskog Telekoma.

“Skupština je odbila zahtjeve MANS-a za dostavljanje zapisnika sa šeste i sedme sjednice Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o korupciji u privatizaciji Telekoma Crne Gore. Ove sjednice Anketnog odbora su održane u julu 2012. godine i na njima su saslušani tadašnja Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić, direktor Uprave za sprječavanje pranja novca Predrag Mitrović i direktor Uprave policije Božidar Vuksanović”, dodao je Radulović.

On tvrdi da je na taj način Skupština odlučila da sakrije od javnosti šta su rukovodioci institucija zaduženih za otkrivanje korupcije imali da saopšte o korupciji u privatizaciji Telekoma, sa navodima da su sjednice održane "u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније