Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

07. 03. 2019. 17:30   >>  17:04

BREGU ISTAKLA

Saradnja u privlačenju investicija prioritet za Zapadni Balkan

Intenzivnije zajedničko djelovanje treba što prije usmjeriti na konkretne ideje promocije Zapadnog Balkana, kao atraktivne destinacije za ulaganja, saopštila je generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), Majlinda Bregu nakon sastanka sa predstavnicima investicionih komora iz država Zapadnog Balkana.

Generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), Majlinda Bregu posjetila je sjedište Komorskog investicionog foruma (CIF) šest država Zapadnog Balkana u Trstu, gdje se sastala sa generalnim Generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), Majlinda Bregu posjetila je sjedište Komorskog investicionog foruma (CIF) šest država Zapadnog Balkana u Trstu, gdje se sastala sa generalnim sekretarom, Safetom Gerksalijuom, predsjednikom Upravnog odbora Privredne komore Srbije, Markom Čadežom i predstavnicima investicionih komora iz država Zapadnog Balkana.

Razgovarajući o programu investicija za region generalna sekretarka Bregu i predsjednik Čadež saglasili su se o potrebi da se intenzivira zajedničko djelovanje usmjereno na konkretne ideje promocije Zapadnog Balkana kao atraktivne destinacije za ulaganja.

Teme sastanka su pored investicija, usavršavanja mladih za potrebe savremenog tržišta rada, regionalne saradnje generalno, obuhvatile i pomake u sprovođenju Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni eknomski prostor u šest država Zapadnog Balkana, sa posebnim osvrtom na predstojeći digitalni samit šest država Zapadnog Balkana koji će se održati 4. i 5. aprila 2019. godine u Beogradu.

Na ovogodišnjem digitalnom samitu svih šest država učesnica trebalo bi da potpišu novi regionalni sporazum o romingu.

„Sa zadovoljstvom isčekujemo potpisivanje novog regionalnog sporazuma o romingu, jer smo u njega uložili ogromne napore. I to nije samo zbog potrebe da ministri usaglase još jedan sporazum kojeg će onda premijeri odobriti u julu u Poznanju, već će ovaj sporazum odmah donijeti konkretnu korist za građane regiona, koji to i zaslužuju. Razgovaraće više, surfovaće više, još će više slati tekstualne poruke, a plaćati manje,“ rekla je Bregu i dodala da ako sporazum potpiše svih šest država Zapadnog Balkana, smanjivanje cijena rominga će početi 1. jula 2019. da bi iste bile ukinute od 1. jula 2021. godine.

Savjet za regionalnu saradnju, uz podršku Evropske komisije, radi na tome da se omogući postizanje ovog sporazuma na koji su se premijeri obavezali u Trstu i Londonu. Potpisivanjem novog regionalnog sporazuma o romingu otvoriće se put za smanjivanje cijena rominga između šest država Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније