Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 03. 2019. 07:28 >> 06:57

IMOVINA BIVŠE FABRIKE

Sedam ponuda za imovinu Radoja Dakića

Za imovinu bivše fabrike Radoje Dakić stiglo je sedam ponuda, od kojih je jedna povučena. Najveće interesovanje bilo je za dva poslovna prostora u Beogradu ukupne površine 184 kvadrata i početne cijene 202.400 eura, piše Pobjeda.

 

Od tri ponude za tu imovinu najvišu je dao Miloš Gledović iz Beograda 211.600 eura. Ivo Jokić je ponudio 207.184, a podgorička kompanija Fun fun 210.111 eura. U oglasu je navedeno da se ponuđaču za ovu imovinu prenosi pravo korišćenja.

Direkcija za imovinu Glavnog grada ponudila je da kupi kolsko pješačke površine za 430.117 eura. Podgoričke kompanije Kips i Čelebić zainteresovane su za kupovinu zemljišta namijenjenog stanovanju velike gustine.

Kips je za 14.124 kvadrata zemljišta čija je početna cijena 3.990.000 eura ponudio 4.000.010 eura, dok je Čelebić za 1.492 kvadrata ponudio 396 hiljada eura, koliko je iznosila i početna cijena.

Stečajni sudija Mladen Marković bi o ovim ponudama trebalo da donese odluku u roku od osam dana.

Ovo je peta javna prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić, koja nije uključivala prodaju hala, koje su naknadno oglašene i to po cijeni od 1,4 miliona eura. Otvaranje ponuda za hale trebalo bi da bude 19. marta.

Potencijalni kupci hala su obavezni da uklone hale o svom trošku, najkasnije za 30 dana.

Uklanjanje ovih objekata je neophodno kako bi se realizovao ugovor o kupoprodaji zemljišta stečajne uprave sa Upravom za imovinu, koja je još prije osam mjeseci ponudila 3.298.901 euro za zemljište namijenjeno izgradnji ustanova kulture, zdravstva i obrazovanja.

Ovaj novac je, kako su saopštili iz Privrednog suda, prenijet na njihov depozit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније