Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

04. 03. 2019. 11:55 >> 12:38
16

MARKOVIĆ PORUČIO

Ne želim divlje objekte na pjeni od mora

Premijer Duško Marković poručio je da na pjeni od mora ne želi da vidi divlju gradnju, navodeći da je rijč o pojavi koja uništava naš prostor. Američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke ocijenila je da je pravo vrijeme za Crnu Goru da izabere američke brendove, ali i da američke kompanije izaberu Crnu Goru.

"Američke kompanije se okreću ka Crnoj Gori. Mislim da je sada pravo vrijeme za Crnu Goru da izabere američke brendove i dobro vrijeme za američke kompanije da izaberu Crnu Goru", istakla je Rajnke.

Ona je na Konferenciji "Otvoreno sa Premijerom", koju organizuje Američke privredna komora u Crnoj Gori, istakla da su nove inicijative ohrabrajući znakovi da je ekonomska budućnost Crne Gore sjajna.

Premijer Duško Marković ocijenio je da Crna Gora postiže odlične rezultate u borbi protiv sive ekonomije.

"Lično sam preuzeo koordinaciju s inspekcijskim službama u suprotstavljanju sivoj ekonomiji, i neformalnom tržištu. To daje rezultate ne samo u ciframa, nego i u stvaranju motivacionog ambijenta, jer ljudi shvataju koliko je to važno za budućnost Crne Gore i njenih građana", rekao je Marković.

Govoreći o divljoj gradnji, Marković je rekao da je riječ o pojavi koja uništava naš prostor.

"Divlja gradnja je pošast. Imamo prostor. To moramo da čuvamo kao zjenicu oka svoga. Ne vidim da tu imamo efekat. Želim da vidim rezultat", poručio je Marković.

Premijer je kazao da ne želi da vidi divlje objekte na pjeni od mora.

"Ne želim da ih vidim nigdje, danas inspekcije moraju biti na terenu, mašine moraju biti na terenu da to ruše. Moramo imati i aktivnu ulogu tužioca. Nema još ozbiljnog predmeta divlje gradnje pokrenutog od strane Tužilaštva i okončanog u sudskom postupku", rekao je premijer. 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније