Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

01. 03. 2019. 13:30   >>  12:58 2

DOSTUPAN KALKULATOR

Izračunajte potrošnju struje zavisno od tarife

Građani Crne Gore moraće do 1. maja da se odluče za jedan od tri tarifna paketa Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), a na sajtu te kompanije od danas je dostupan kalkulator, po kojem je moguće izračunati potencijalnu mjesečnu potrošnju.

Podsjećamo, struja će u Crnoj Gori od 1. maja biti skuplja, a cijene će zavisiti od paketa koje potrošači izaberu, saopšteno je iz EPCG.

Stoga je na sajtu te elektroenergetske kompanije dostupan kalkulator potrošnje, pomoću kojeg će građani moći da izračunaju potrošnju električne energije.

Kalkulator će, unosom potrebnih podataka, građanima izračunati mjesečni račun za sva tri tarifna modela (plavi, crveni i zeleni).

Na sajtu EPCG se navodi da je kalulator informativnog karaktera, te da iznos popusta, ukoliko je riječ o redovnim platišama, nije obračunat u kalkulaciji.

Iznos zajedničke potrošnje u kalkulatoru je fiktivan (0,69€), a na računu varira u zavisnosti od potrošnje na zajedničkom brojilu.

"Moguće je odstupanje u tačnosti rezultata na najmanjoj decimali, zbog nepostojanja odgovarajućeg zaokruživanja brojeva u javascript-u.
Tarifni modeli utiču na obračunatu vrijednost aktivne energije, dok su ostale stavke u obračunu iste za svaki model. Crveni tarifni model odnosi se samo na domaćinstva sa dvotarifnim brojilima", pojašnjeno je na sajtu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније