Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

01. 03. 2019. 06:58 >> 08:24
4

PROŠLE GODINE

Najveća isplaćena zarada iznosila 60.040 €

Najveća neto zarada isplaćena u 2018. godini iznosila je 60.040 eura, pokazuju podaci Poreske uprave (PU) dostavljeni Danu.

 

"Bruto zarada sa obračunatim i prijavljenim porezima i doprinosima iznosi 106.265 eura. Najveća zaradau 2018. godini je isplaćena za obračunski period u martu nerezidentnom licu zaposlenom u djelatnosti telekomunikacija", kazali su iz Poreske uprave na čijem čelu je Miomir M. Mugoša.

Iznos od 60.000 eura je zapravo 117 prosječnih plata u Crnoj Gori.

Građaninu sa prosječnom platom je potrebno deset godina da zaradi 60 hiljada eura, navodi Dan.

Druga najveća neto zarada u 2018. godini iznosi 59.857 eura, što je 105.942 eura bruto i isplaćena je u djelatnosti računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizorskih poslova.

Zaposleni u djelatnosti telekomunikacija primio je 53.053 eura, što je treća najveća zarada lani. Slijedi zarada od 48.345 eura koja je isplaćena u djelatnosti monetarnog posredovanja, zatim 45.994 eura u djelatnosti hotelijerstva.

U djelatnosti gajenja grožđa je isplaćena neto zarada od 38.399 eura, što je šesta po redu najveća zarada lani.

Zarada od 36.769 eura isplaćena u djelatnosti monetarnog posredovanja je sedma najveća, dok je zarada od 34.411 eura isplaćena u djelatnosti hotelijerstva na osmom mjestu.

Deveta najveća zarada, od 33.965 eura isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte, kao i deseta po redu koja je iznosila 33.643 eura.

"Navedeni iznosi isplaćeni su predmetnim licima samo u jednom mjesecu, te se ne može zaključiti da se radi o redovnom mjesečnom primanju zaposlenih, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako su unijeti u IOPPD obrasce pod šifrom 1 zarade, pa se kao takvi i vode u sistemu Poreske uprave", pojasnili su iz Poreske uprave.

Kada je u pitanju 2019. godina, odnosno januar, najveća isplaćena zarada iznosi 15.219 eura. Ovu zaradu primio je zaposleni u djelatnosti veleprodaje motornih vozila.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније