Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

24. 02. 2019. 13:33   >>  13:02 5

PERFORMANS MLADIH SDP-A

Od struje jedino opasniji račun na kraju mjeseca

Forum mladih SDP-a održao je performans ispred Ministarstva ekonomije, povodom najavljenog poskupljenja električne energije.

 

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Emir Hadžimušović kazao je da je su došli da se zahvale ministarki ekonomije Dragici Sekulić, koja je,, kako je rekao, "uvažila apel građana i velikodušno odložila poskupljenje struje za mjesec dana".

"Mi smo ovdje da je simbolično, u ime svih mladih zamolimo da isto odloži još dva mjeseca, iza sezone maturskih i završnih ispita da bismo u što većem broju mogli da pomognemo našim roditeljima u plaćanju tog nameta, tako što ćemo spakovati svoje diplome i valorizacijom našeg znanja taj novac uplaćivati iz Njemačke, SAD-a i Luksemburga", istakao je Hadžimušović.

Neka djeca su se, kazao je on, školovala u inostranstvu da bi u Crnoj Gori pravila monopole koje će iz inostranstva otplaćivati djeca školovana u Crnoj Gori.

"Stavimo ironiju po strani. Mi u Forumu mladih ne smatramo da je to pravično. Dok smo bili djeca učili su nas da se pazimo opasnosti struje, a danas je od struje jedino opasniji njen račun koji ugrožava našu egzistenciju i egzistenciju naših roditelja. Kad vam na kućnu adresu dođe ovakav, redovni račun, a u kući sjedi jedan roditelj zaposlen na crno, drugi osiguran na minimalac i dva studenta izbrisana sa biroa u akciji 'strukturalnog smanjenja broja nezaposlenih' on zaista može da prouzrokuje značajne zdravstvene smetnje. A govorimo o redovnom računu koji 'ne uvažava' najavu poskupljenja struje", rekao je Hadžimušović.

Znajući da je, kako je rekao, struja ugrađena u skoro sve proizvode i usluge u našoj zemlji, sigurno će se, smatra on, stvoriti inflatorni udar koji je prošle godine zbog akciza i PDV-a smanjio vrijednost plata i penzija za oko tri odsto.

"Forum mladih iz ovog razloga apeluje na ministarku finansija da se prilikom kalkulacije optimalne cijene struje, koja je i sada najskuplja u regionu, rukovodi budžetom prosječnih a ne privilegovanih porodica i tako pokaže da računi od struje 90% građana Crne Gore, partiju koju predstavlja, interesuju i van predizborne kampanje", zaključio je Hadžimušović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније