Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

22. 02. 2019. 07:33 >> 07:01
4

SPAJANJE OBALA ZALIVA

Vlada nije odustala od gradnje mosta na Verigama

Vlada nije odustala od izgradnje mosta Verige koji će spojiti dvije strane Bokokotorskog zaliva, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Za projekat su zainteresovani ozbiljni međunarodni investitori, a među njima su Azerbejdžanci i Kinezi, a procjenjuje se da je projekat vrijedan oko 150 miliona eura.

Iz resora Osmana Nurkovića jpodsjećaju da je 2017. godine urađeno i Idejno rješenje mosta visine od 65 metara, sa prilaznim saobraćajnicama i obilaznicom Tivat.

Projektant je bio Tempusprojekt iz Zagreba.

Navedenim promjenama projektnih rješenja mosta, u cjelini bi se ispoštovali predlozi, sugestije i preporuke iz Studije vizuelnog uticaja mosta Verige na područje Bokokotorskog zaliva.

Takođe je urađena i Studija opravdanosti izgradnje mosta Verige preko Bokokotorskog zaliva sa prilaznim saobraćajnicama, koju su radili Omega consult – projektni menadžment Ljubljana i CEED – Centar za preduzetništvo i ekonomski razvoj Podgorica.

Urađen je i Elaborat zaštite životne sredine prelaza preko Bokokotorskog zaliva.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније