Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

15. 02. 2019. 20:00   >>  19:49 9

NOVELJIĆ ZA TVCG

"Uslovljeni smo međunarodnim cijenama struje"

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Igor Noveljić saopštio je za TVCG da su nepopularnu odluku o povećanju cijene električne energije donijeli nakon brojnih analiza. Istakao je da je glavni razlog značajno povećanje cijena električne energije na međunarodnim berzama.

"U posljednje dvije godine te su cijene značajno povećane, nekih 65%. To je loše uticalo na ugrožavanje poslovanje EPCG. Kao što znate EPCG građanima struju prodaje po cijeni od 37, 38 eura po megavat satu. Na današnji dan ako bi trebalo da uvezemo struju, ona bi koštala oko 67 eura. Ta razlika čini opterećenje za naše poslovanje, i nakon brojnih analiza mi smo bili primorani da napravimo takvu korekciju", istakao je Noveljić.

Najavljeno poskupljenje struje biće tema i naredne sjednice Socijalnog savjeta krajem mjeseca. Predstavnici više parlamentarnih stranaka, među kojima su i vladajuće DPS i SD, zatražili su danas konsultativna saslušanja ministarke ekonomije, predstavnika EPCG i Regulatorne agencije za energetiku pred Odborom za ekonomiju.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније