Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B

14. 02. 2019. 19:00 >> 18:44

NAJSKUPLJA STRUJA U REGIONU

LPCG: RAE da preispita namete

Građani Crne Gore koji godinama plaćaju najskuplju cijenu struje po kilovat-času u regionu, teško mogu izdržati najnovija poskupljenja i namete koje sprovodi ili je najavila Elektroprivreda Crne Gore, saopšteno je iz LPCG.

"Postavlja se pitanje, odakle ideja EPCG da građani treba da plaćaju struju skuplju od pojedinih članica Evropske unije i skoro duplo višu nego u Srbiji ili Kosovu, prema analizi Eurostata", saopšteno je LPCG.

Kažu i da je jasno da je EPCG monopolističko preduzeće u Crnoj Gori.

"Međutim, nije jasno što radi Regulatorna agencija za energetiku čiji posao bi morao da bude da vodi računa o cijenama energenata i zaštiti građane u čijem interesu i za čiju korist su izabrani. Isto tako, zabrinjavajuća je činjenica da je zakonom uveden još jedan namet za obnovljive izvore energije OIE na računima građana koji će dodatno uticati na mjesečni trošak domaćinstava", poručuju iz LPCG.

Navode i da takve takse i nameti čine više od pola računa za električnu energiju, dok utrošenu struju građani plaćaju samo 45 odsto od ukupnog računa prema podacima EPCG.

"Građani nijesu dužni da budu uslužni servis države već je država uslužni servis građana koje mora što manje opterećivati, pa stoga pozivamo i Vladu Crne Gore da kroz izabrane predstavnike RAE preispita ovakve mjere i povećanje cijene struje u ovoj godini. Sigurno je da najnovije mjere u oblasti energetike nemaju tržišnog opravdanja i nijesu u najboljem interesu građana, socijalne situacije i ekonomskog blagostanja ljudi", saopšteno je iz LPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније