Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

12. 02. 2019. 18:17 >> 17:47

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Poljoprivrednike Bara i Ulcinja upoznali s mjerama podrške

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja danas su informisali oko 130 proizvođača iz Ulcinja i Bara o Agrobudžetu za 2019, s akcentom na mjere podrške, uslove dobijanja premija i bespovratnu pomoć kroz javne pozive.

"Poljoprivrednici tih primorskih opština naročito interesovanje iskazali su za realizaciju mjera usmjerenih za razvoj maslinarstva, podršku pčelarstvu i mogućnostima podrške za rješavanje infrastrukturnih projekata, kao i realizaciju mjere koja se odnosi na očuvanje genetičkih resursa u poljoprivredi", naglasili su iz Ministarstva.

Kako su poručili, predstavnici tog resora su pozvaliprisutne da prate objavu javnih poziva, izražavajući spremnost da po potrebi organizuju i dodatne obuke i radionice u cilju sto uspješnije realizacije mjera podrške.

"U cilju razvoja maslinarstva podržavaće se priprema zamljišta za sadnju maslina, podizanje novih zasada, nabavka opreme za čuvanje i skladištenje maslinovog ulja, nabavka sistema za navodnjavanje, izgradnja podzida u cilju čuvanja zemljišta od erozije i drugo.Proizvođačima je sugerisano da se udružuju, modernizuju proizvodnju i unapređuju kvalitet, kako bi prevazišli izazove u pogledu konkurentnosti i plasmana proizvoda", saopšteno je iz Ministarstva.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, istakao je važnost stalne komunikacije i  informisanja proizvođača sa procedurama, kako bi što više njih ostvarilo pravo na podršku i podiglo svoju proizvodnju na veći nivo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније