Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

12. 02. 2019. 17:22   >>  16:51

DAUTOVIĆ OCIJENILA

Preduzetnice da budu oslonac, a ne konkurencija

Žene u poslovnom svijetu treba više da se udružuju i oslanjaju jedna na drugu, umjesto da se doživljavaju kao konkurencija, ocijenila je predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović.

 

„Jedino tako možemo stvarati pozitivan poslovni ambijent u kojem umjesto predrasuda kvalitet žena dolazi do izražaja“, navela je Dautović u intervjuu koji je Udruženje uradilo uoči proslave deset godina postojanja.

 Dautović smatra da je međusobna podrška žena u biznisu jako važna.

„Povezanost sa ženama koje prolaze sličan razvojni put, upoređivanje iskustava i razmjena mišljenja ono je što svakoj od nas pomaže da budemo još bolje i uspješnije. Što je žena uspješnija, to je više spremna da pruži ruku i podršku“, dodala je Dautović.

Prema njenim riječima, buduće preduzetnice treba da energiju fokusiraju na bitne stvari i ljude.

“U poslu moraju imati snage da nakon greške ustanu. Da prate svoju viziju i, što je još važnije, da budu istrajne i strpljive“, poručila je Dautović.

Govoreći o regionalnom povezivanju, Dautović je kazala da je ideja okupljanja preduzetnica Balkana i jugoistočne Evrope i formiranje nacionalnih organizacija u svim zemljama nastala u okviru projekata Zapadni Balkan.

“Projekat se realizovao u tri faze. Prva faza je podrazumijevala formiranje ženskih organizacija, druga je bila fokusirana na podršku članstvu organizacija kroz dualni sistem obrazovanja, dok je treća faza podrazumijevala jačanje kapaciteta partnerskih organizacija”, kazala je Dautović.

Udruženje će 2. marta proslaviti deceniju postojanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније