Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

12. 02. 2019. 15:34   >>  17:05 1

POTROŠNJA VEĆA 10,5 ODSTO

U januaru prosječan račun 47 eura

Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 47, 62 eura.

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24,69 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 62,95 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 4,39 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 7,02 odsto kupaca”, saopšteno je iz EPCG.

Kako dodaju, domaćinstva su u januaru 2019. godine potrošila 145.733.981 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 10,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u decembru 2018. godine, odnosno 14 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara 2018. godine.

Elektroprivreda Crne Gore priređuje nagradnu igru ZLATNI TIM – UHVATI RITAM, od 15. januara do 31.maja 2019. godine, za članove Zlatnog tima.

“Svi potrošači iz kategorije domaćinstva čije je stanje duga za utrošenu električnu energiju 31. januara bilo 0 eura, automatski su postali članovi Zlatnog tima. Članstvo u Zlatnom timu, pored učešća u nagradnoj igri, podrazumijeva i popust od 13 odsto na stavku Aktivna energija na računima za električnu energiju”, objašnjavaju oni.

Nagradna igra odvija se u pet ciklusa, prvi ciklus završen je 31. januara, a dobitnici automobila OPEL ASTRA 4DR ENJOY (1,6 dizel, četvoto vrata) i dobitnici 150 umanjenja od 50 eura na računu za električnu energiju znaće se 20. februara, kada će biti organizovano javno izvlačenje za prvo kolo, u Nikšiću, ul. Vuka Karadžića 2.

“Kada se jednom postane član Zlatnog tima, da bi se taj status zadržao, potrebno je redovno izmirivati račune za utrošenu električnu energiju. Od drugog do petog kola (februar, mart, april i maj) nagradni fond čini po 150 umanjenja od 50 eura na računima za električnu energiju. U svim ciklusima, 150 umanjenja od 50 eura izvlačiće se iz dvije baze. Prvu bazu čine svi članovi Zlatnog tima i njima se dodjeljuje 110 umanjenja. Drugu bazu čine svi članovi Zlatnog tima koji su ujedno i korisnici računa Elektronski račun”, navode iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније