Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

06. 02. 2019. 18:30 >> 18:02
13

MARKOVIĆ SA PRIVREDNICIMA

"Stvaramo prilike za nova radna mjesta"

Odlični rezultati Vladine ekonomske politike i sprovedene reforme dale su kvalitetnu osnovu za dalji razvoj biznisa, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvaliteta života građana, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković sa najuspješnijim crnogorskim privrednicima.

Marković je podsjetio na ostvareni ekonomski rast od 4,9 odsto za devet mjeseci prošle godine, koji je među najvećima u Evropi i na rezultate fiskalne konsolidacije.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, kazao da se u ovoj godini želi nastaviti sa sličnim stopama rasta, pojačati borba protiv sive ekonomije, izmijeniti zakoni u cilju jačanja konkurentnosti i uklanjanja biznis barijera te povećati efikasnost administracije.

Marković je istakao da je važna dosljednja primjena zakona i da jedan dio izazova sa kojima se privrednici suočavaju proizilazi iz loše prakse i neadekvatne primjene pravila.

Privrednici su saopštili da je Vlada puno uradila na poboljšanju poslovnog ambijenta, ali da i dalje ostaju određeni izazovi na koje se mora odgovoriti.

“Marković i privrednici su se saglasili da je neophodna snažna borba protiv sive ekonomije i to u oblastima turizma, građevinarstva, trgovine i tržišta rada”, navodi se u saopštenju.

Marković je sa privrednicima razgovarao i o neophodnosti povećanja zarada i poboljšanja uslova rada zaposlenih u privatnom sektoru i načinima na koji je to moguće ostvariti.

On je kazao da država nikada više novca nije izdvajala za razvoj i poslovanje i podsjetio da je Kapitalni budžet od 320 miliona EUR najveći od obnavljanja nezavisnosti.

„Novca i prilika za rad ima. Treba da se organizujemo da ih iskoristimo i pretvorimo u opšte dobro“, istakao je Marković.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministRI finansija, ekonomije i održivog razvoja i turizma, Darko Radunović, Dragica Sekulić i Pavle Radulović i predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније