Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

06. 02. 2019. 17:57   >>  17:27

MINISTARSTVO FINANSIJA

Prodaju se mašine iz stare fabrike DKP-a

Ministarstvo finansija objavilo je javni poziv za prodaju pokretnih stvari u državnoj svojini, koji se nalaze u staroj fabrici Duvanskog kombinata Podgorica (DKP). Predmet prodaje putem javnog nadmetanja je 19 pokretnih stvari odnosno sredstava – mašina u državnoj svojini.

Na prodaju su, između ostalog, razvod gasa po cijeni od 37,72 hiljade eura, grupna pakerica - John Payne od 33,98 hiljada eura i trafostanica za 26,37 hiljada eura.

Prodaja pokretnih stvari će se obaviti usmenim javnim nadmetanjem u prostorijama Ministarstva finansija 22. februara u deset sati. Nadmetanje će se obaviti prema rednim brojevima, za koje postoji zainteresovanost učesnika na javnom nadmetanju.

Pravo učešća imaju podnosici prijava, odnosno sva preduzeća, preduzetnici i građani, koji uplate depozit za učešće u iznosu od pet odsto od početne cijene prodaje pojedinačno, za svaku pokretnu stvar, za koju podnese prijavu za javno nadmetanje.

Smatra se da učesnici koji su platili depozit za javno nadmetanje, prihvataju početnu cijenu za određeni predmet prodaje.

Postupak javnog nadmetanja se završava, ako nijedan od učesnika ni na treći poziv ne ponudi veću cijenu od do tada ponuđene, pojedinačno za pokretnu stvar za koju je podnio prijavu za učešće na javnom nadmetanju.

U tom slučaju, kupcem se proglašava učesnik koji je prvi ponudio najveću postignutu cijenu.

Uslovi za održavanje javnog nadmetanja biće ispunjeni, ako u naznačeno vrijeme pristupi makar jedan učesnik, koji ponudi iznos početne cijene za pokretnu stvar za koju je zainteresovan.

Učesnik koji ponudi najveću cijenu proglašava se kupcem, a njegova ponuda smatraće se prihvaćenom .

Kupac je dužan da kupoprodajnu cijenu za konkretnu pokretnu stvar uplati u roku od osam dana od javnog nadmetanja.

Kupac je dužan da sa Vladom, odnosno Ministarstvom finansija zaključi ugovor o kupoprodaji mašina čija je pojedinačna kupoprodajna cijena veća od tri hiljade eura u roku od osam dana od uplate, dok će se za sredstva i mašine, čija je kupoprodajna cijena manja od tri hiljade eura, Komisija za prodaju državne imovine, izdati odgovarajuću potvrdu.

Ukoliko kupac ne uplati novac ili ne zaključi ugovor o kupoprodaji u predviđenim rokovima, gubi pravo na povraćaj depozita. Prodavac u tom slučaju ima pravo da zaključi ugovor sa drugim ponuđačem javnog nadmetanja koji je ponudio drugu najveću cijenu za konkretnu stvar.

Pravo na povraćaj depozita gubi potencijalni kupac koji podnese prijavu, a ne učestvuje na javnom nadmetanju.

Uplaćeni depozit će se vratiti ostalim učesnicima u roku od osam dana od javnog nadmetanja, a depozit izabranog ponuđača se zadržava i uračunava u kupoprodajnu cijenu.

Kupac je obavezan da definitivno preuzme i izveze iz kruga stare fabrike DKP-a kupljenu stvar najkasnije 30 dana od uplate kupoprodajne cijene. Ukoliko kupac ne preuzme kupljenu pokretnu stvar u predviđenom roku, gubi pravo na povraćaj uplaćenog depozita.

Zainteresovani mogu pogledati pokretne stvari koje su predmet prodaje svakog radnog dana od 7. februara do 20. februara od deset do 14 sati na lokaciji stare fabrike DKP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније