Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 02. 2019. 09:11 >> 08:52

U JANUARU

Podnijeto 176 zahtjeva za otvaranje stečaja

Poreska uprava (PU) je u januaru podnijela zahtjeve za pokretanje stečajnog postupka kod 176 poreskih obveznika, čija je ukupna vrijednost duga 8,33 miliona eura.

"Ta aktivnost biće nastavljena i narednih mjeseci, kada će Privrednom sudu biti predati predlozi za otvaranje stečaja kod svih obveznika koji su izašli iz reprograma, a ne mogu da izmire dug, kao i kod značajnog broja ostalih dužnika kod kojih mjere naplate nijesu dale efekat", rekli su Vijestima predstavnici PU.

Oni su podsjetili da su u prethodnom periodu ukinuli rješenja o reprogramu za više od 1,5 hiljada poreskih obveznika, zbog kašnjenja s izmrivanjem reprogramiranih i tekućih obaveza, te da im je na taj način dospio ukupan dug.

"Svi ti obveznici u kontinuitetu su predmet svih dostupnih mjera prinudne naplate, a krajnja mjera je predlaganje stečajnog postupka nakon što se iscrpe ostali mehanizmi naplate", objasnili su iz PU.

Oni su, na pitanje koliko je takvih postupaka pokrenuto prošle godine, odgovorili da su od početka primjene Zakona o reprogramu podnijeti predlozi za otvaranje stečaja kod 42 poreska obveznika s ukupnim dugom od preko šest miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније