Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 08. 2013. 11:46   >>  11:46

POPOVIĆ TRAŽI:

Utvrdite potraživanja i dugovanja KAP-a

Poslanik SNP-a Zdenka Popović poručila je danas da je utvrđivanje pravog stanja potraživanja i dugovanja KAP-a zadatak od najvećeg značaja za ekonomiju Crne Gore u cjelini.

 

Polazeći od toga i činjenice da je pokrenut stečajni postupak u KAP-u, “SNP poziva stečajnog upravnika KAP-a i Državnu revizorsku instituciju da, u okviru svojih nadležnosti, ostvare punu saradnju i koordinaciju u postupcima revizije dugova i poslovanja KAP-a od njegove pivatizacije 2005.godine, kao i u donošenju akata o priznanju duga KAP-a prema njegovim povjeriocima”.

Ona je podsjetila da je zaključcima Skupštine Crne Gore od 30-og aprila ove godine zatraženo da DRI izvrši reviziju dugova KAP-a, kao i reviziju poslovanja KAP-a od dana preuzimanja od strane CEAC-a.

“SNP naglasava da otvaranje stečaja u KAP-u i nesporna zakonska nadležnost stečajnog upravnika da odlučuje o priznanju dugova KAP-a prema njegovim povjeriocima, ni u kom vidu ne dovodi u pitanje pravo i obavezu DRI da, kao vrhovni organ državne revizije, realizuje postupak revizije dugova i poslovanja KAP-a. Naprotiv, smatramo da aktivnost DRI koju je i Skupština tražila upravo zbog zabrinutosti od teških posljedica koje problematika KAP-a može donijeti javnim finansijama i ukupnoj ekonomiji Crne Gore, treba da bude dobrodošla za sve subjekte, uključujući i stečajnu upravu KAP-a i sve njegove povjerioce”, naglasila je Popović.

Ona smatra da stručni i sveukupni autoritet DRI, kao vrhovnog organa državne revizije, treba svojim nalazom i mišljenjem da otkloni sve sumnje u pogledu realnosti i iznosu dugova KAP-a prema svakom povjeriocu pojedinačno.

“Kao i ozbiljne sumnje koje je i SNP godinama javno iznosila, da je inostrani partner kao većinski vlasnik KAP-a, neregularnim transakcijama oštetio KAP i ekonomiju Crne Gore za više stotina miliona eura”, istakla je Popović, uz napomenu da za DRI i stečajnu upravu KAP-a nema prečeg posla od prethodno navedenog.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније