Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

24. 01. 2019. 17:02 >> 17:05
3

ZBOG AFERE "ATLAS"

Milošević i Đurđić podnijeli ostavke

Predsjednik Borda direktora Universal capital banke Velibor Milošević i glavni izvršni direktor UCB Đorđe Đurđić podijeli su ostavke na te funkcije, saopšteno je iz banke.

“Zbog okolnosti sa kojima sam suočen u prethodnom periodu odlučio sam se na ovaj korak. Ova odluka je konačna i neopoziva i predstavlja moj moralni čin i odnos u cilju zaštite ugleda i reputacije Universal capital banke, njenog većinskog vlasnika i klijenta”, navodi Milošević u izjavi za medije.

Sa mjesta glavnog izvršnog direktora Universal Capital banke povukao se Đorđe Đurđić.

“Izražavajući puno povjerenje u institucije sistema, ova odluka je moj lični stav zasnovan na moralnim i profesionalnim principima a u cilju zaštite reputacije Universal Capital banke i njenog većinskog vlasnika i klijenata banke”, naveo je Đurđić.
Kaže i da ta odluka predstavlja doprinos reputaciji i stabilnosti bankarskog sektora Crne Gore kao i naporima koja Centralna banka ulaže u tom pravcu. 

“Universal Capital banka je u prethodnom periodu napravila značajne iskorake i ostvarila rast po svim bankarskim parametrima i postavila čvrste osnove za dalji razvoj u tom pravcu”, naveo je Đurđić.

Milošević i Đurđić su se zahvalili svim kolegama iz banke na profesionalnom i ljudskom odnosu u prethodnom periodu, sa željom da i u buducnosti daju iste napore u cilju daljeg rasta i razvoja banke.

Podsjećamo, predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, za kojim je raspisana nacionalna potjernica, tvrdi da mu je bivši viceguverner Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke. Te navode Milošević je negirao.

Đurđić je pod istragom u slučaja Atlas banke. On je osumnjičen da je dio grupe koja je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније