Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 01. 2019. 15:10 >> 15:58

ODBOR ZA EKONOMIJU

Konsultativno saslušanje Žugića 15. januara

Konsultativno saslušanje guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića održaće se 15. januara na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Predsjednik Odbora i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić, kazao je da je termin saslušanja, koje je prvobitno bilo zakazano za 11. januar, pomjeren zbog obaveza dijela članova Odbora.

Centralna tema saslušanja biće stanje u bankarskom sektoru Crne Gore, sa fokusom na posljednja dešavanja u Atlas i Invest banci Montenegro (IBM).

"Žugić je odmah prihvatio pokrenutu inicijativu i dogovorili smo termin za održavanje konsultativnog saslušanja", rekao je Sekulić agenciji Mina biznis.

CBCG je u petak donijela rješenja o oduzimanju dozvole za rad IBM-u i otvaranju stečajnog postupka nad tom bankom.

Iz CBCG je saopšteno da su ta rješenja donijeta u skladu sa zakonima o bankama i o stečaju i likvidaciji banaka, na sjednici na kojoj su razmatrani izvještaji o finansijskom stanju i uslovima poslovanja Atlas i IBM banke, u koje je 7. decembra uvedena privremena uprava.

Na sjednici Savjeta CBCG, privremeni upravnik Atlas banke predložio je da se obavi njena dokapitalizacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније