Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 01. 2019. 21:31 >> 21:02

U 2018.

Purišić: Unaprijeđen poslovni ambijent

U saradnji sa socijalnim partnerima, sindikatom i poslodavcima u 2018. je unaprijeđen poslovni ambijent u cilju rasta i razvoja ekonomije i novih zapošljavanja, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

"Rezultat takvog rada su novih 6.000 radnih mjesta, rast zaposlenosti od tri odsto, pad nezaposlenosti od oko četiri odsto, odnosno 10.000 osoba manje na evidenciji nezaposlenih", naveo je Purišić.

Kako je kazao, istovremeno su usaglašavali agendu iz oblasti radnog zakonodavstva sa standardima Evropske unije i Crnu Goru približili prijemu.

"Radili smo na unapređenju položaja socijalno ugroženog stanovništva i penzionera, integraciji osoba sa invaliditetom, starijih i djece, za šta je država izdvojila oko 80 miliona eura, a za penzije oko 430 miliona eura", kazao je Purišić.

Prema njegovim riječima, radili su i na inkluziji rizičnih grupa u sistem socijalne i dječije zaštite.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније