Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

31. 12. 2018. 15:44 >> 15:19
1

BRUTO IZNOS

CGES - 16 miliona eura dividende

Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) usvojila je Odluku o raspodjeli 16,24 miliona eura dividende u bruto iznosu.

Kako je saopšteno, to je dio neraspoređene dobiti kompanije iz prethodnih godina, a koja je na kraju prošle godine iznosila 28,71 milion eura.

Navodi se da će dividenda biti isplaćena u novcu, a neto vrijednost dividende po jednoj akciji iznosiće 10,1 cent.

Dodaje se da će CGES akcionare blagovremeno obavijestiti o datumu i načinu isplate dividende preko sredstava javnog informisanja i putem sajta Kompanije.

„Skupština akcionara je odobrila CGES-u otkup akcija akcionara koji su glasali protiv donošenja odluke o zalaganju imovine CGES-a na VI vanrednoj Skupštini akcionara, koja je održana 31. oktobra, a koji su ispunili sve prethodne uslove za otkup akcija propisane Zakona o privrednim društvima“, kaže se u saopštenju.

Iz CGES-a su podsjetili da ta kompanija, na osnovu ostvarenih rezultata poslovanja za devet mjeseci ove godine, bilježi neto dobit od 4,2 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније