Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Skala radio, objavila B.B. ]

27. 12. 2018. 21:44 >> 21:15

ODLUKA VLADE

Luka Kotor dobila Prvenstvenu koncesiju

Privredno društvo Luka Kotor odlukom Vlade na današnjoj sjednici, dobila je Prvenstvenu koncesiju. Ovakva odluka je očekivana budući da je menadžment kotorske kompanije 2. oktobra predao zahtjev za dodjelu prvenstvene koncesije privrednom društvu Luka Kotor za lučko područje Kotora Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

Kako ističu u tom preduzeću, menadžment Luke Kotor je posebno ponosan što je uspio da preda cjelovit zahtjev, zakonit i kvaliteno urađen sa ogromnom pratećom dokumentacijom u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa.

"Na ovo se čekalo punih sedam godina od kada je Luka Kotor zakonom dobila pravo da podnese ovakav zahtjev", izjavila je ranije za Skala radio Snežana Jonica, direktorka administrativnog sektora Luke Kotor AD.

Jonica je podsjetila da je Zakonom o lukama definisano da pravo na Prvenstvenu koncesiju ima privredno društvo koje koristi luku, a nema potpisan koncesioni ugovor. U tom momentu, kazala je ona, to je bila Luka Kotor kao jedini pravni subjekt koji je imao pravo da podnese zahtjev za Prvenstvenu koncesiju i taj zahtjev je, na određene načine, podnošen u više navrata.

"Međutim, nikada kompletna, precizna i kvalitetna dokumentacija nije dostavljena Vladi Crne Gore, i tu leži odgovor na pitanje zbog čega Luka Kotor do danas nije dobila koncesiju", kazala je ona.

Dobijena koncesija znači da će uslijediti infrastrukturna ulaganja. Novi Odbor direktora Luke je, prvo što je uradio, ostvario komunikaciju sa Ministarstvom pomorstva i saobraćaja, čiji je ministar u oktobru prošle godine posjetio Luku Kotor.

Nakon toga, Luka i Opština Kotor kao većinski vlasnik su dobili dopis Ministarstva saobraćaja i pomorstva u kome se kaže da je potrebno što prije preduzeti sve radnje koje moraju biti u skladu sa evropskim standardima o lučkim djelatnostima. Radnje su preduzete u skladu sa međunarodnim standardima i po ISPS kodu, što je značilo da su se stekli uslovi za podnošenje zahtjeva za koncesiju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније