Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

27. 12. 2018. 07:21 >> 06:54

OVOGODIŠNJI OTKUP

Novi duvanski proizvođačima isplatio polovinu novca

Novi duvanski kombinat NDKP isplatio je juče proizvođačima polovinu novca iz ovogodišnjeg otkupa duvana, saopštio je Pobjedi predsjednik Udruženja proizvođača duvana Podgorica Hamdija Ljujković.

“Otkup je počeo 4. decembra i završen je. Isplaćeno nam je 50 odsto sredstava, a sa direktorkom NDKP-a Savkom Darmanović sam dogovorio da će nam ostatak isplatiti nakon Nove godine”, kazao je Ljujković.

Podsjeća da je stari DKP kasnio sa isplatom duvana i po godinu.

“Zadovoljan sam dosadašnjom saradnjom sa upravom NDKP-a, a posebno sa direktoricom, koja se založila za skraćenje roka isplate i povećanje otkupne cijene”, rekao je Darmanović.

Podsjetio je da se ove godine duvan plaća po 15 centi većoj cijeni po kilogramu od prošlogodišnje, odnosno 2,25 eura za A klasu i dva eura za B klasu.

Novi vlasnici ranije su povećali otkupnu cijenu za 15 centi, tako da je ukupno povećanje 30 centi u odnosu na cijenu koju je plaćao stari DKP.

Ugovor o dokapitalizaciji NDKP-a su u februaru 2016. godine potpisali predstavnici Vlade i Glavnog grada sa investitorom kompanijom BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније