Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

25. 12. 2018. 06:45 >> 06:17

UPRAVA SAOPŠTILA

Rezultati istraživanja nafte za 10 mjeseci

Rezultat istraživanja nafte i gasa u crnogorskog podmorju, koje je nedavno završio norveški brod Polar Empress, biće poznati za deset mjeseci, saopšteno je Dnevnim novinama u Upravi za ugljovodonike.

 

Nakon sprovedenog 3D istraživanja na blokovima 4, 5, 9 i 10, koje je trajalo od 19. novembra do 18. decembra, slijede obrada i interpretacija prikupljenih podataka.

“Procjena je da će obrada podataka trajati od šest do deset mjeseci. Osnovni cilj istraživanja je da se nakon obrade prikupljenih podataka odredi lokacija prve istražne bušotine, koja se očekuje krajem naredne ili početkom 2020. godine”, precizirali su predstavnici Uprave za ugljovodnike.

Tek nakon njenog bušenja, kako su dodali, moći će da govore o ugljovodoničnoj potencijalnosti, tačnije da li postoje komercijalna nalazišta nafte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније