Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

20. 12. 2018. 16:45 >> 19:20
5

SOCIJALNI SAVJET

Odluka o minimalnoj zaradi krajem februara

Radna grupa Socijalnog savjeta trebalo bi da, do sljedeće sjednice, uradi analizu koja bi nedvosmisleno dokazala da je neophodno povećanje minimalne zarade. Vlada će pogledati analize i čuti argumente, nakon čega će donijeti i konačnu odluku, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

"Zaključak je da se do sljedeće sjednice uradi analiza koja bi nedvosmisleno dokazala da je neophodno povećanje minimalne zarade. Poslije prijedloga Socijalnog savjeta Vlada donosi konačnu odluku. Krajem februara je druga sjednica na kojoj bi trebalo donijeti konačnu odluku", kazao je novinarima generalni sekretar SSCG Duško Zarubica, nakon sjednice.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić istakao da do naredne sjednce neophodno uraditi analizu.

"Radna grupa nije uspjela da za sjednicu pripremi sav materijal. Do naredne sjednice je dat rok i do tad ćemo imati pripremljenu analizu i argumentaciju koja će nas uputiti na to da li da pokrenemo čitav postupak. Unija poslodavaca je spremna da podrži inicijativu ako se smanje troškovi rada, odnosno poreza i doprinosa", kazao je Purišić.

"Svi smo saglasni da minimalnu zaradu treba povećati, ali da se razmotri na koji način da država i poslodavci taj teret rasporede na adekvatan način", kazao je Hasan Ramović iz Unije poslodavaca.

Vukašin Zogović ispred Unije slobodnih sindikata je istakao da će istrajati u zahtjevu da minimalna zarada bude povećana na 250 eura.

Minimalna zarada, trenutno iznosi 193 eura.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније