Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 08. 2013. 08:36   >>  18. 08. 2013. 10:25 3

ARBITRAŽA U SEPTEMBRU

Italijani traže 526 miliona?

Italijanska kompanija A2A, koja upravlja Elektroprivredom (EPCG), u septembru će donijeti odluku o pokretanju arbitražnog postupka protiv Crne Gore u Vašingtonu zbog neispunjavnja ugovorenih obaveza.

 

 Odštetni zahtjev A2A bi, prema pisanju "Dana", iznosio oko 526 miliona eura. Od toga se 430 miliona odnosi na ulaganje A2A u državni udio, akcije malih akcionara i dokapitalizaciju EPCG, a 96 miliona na očekivanu dobit.

Odluka A2A umnogome će zavisiti od situacije u Kombinatu aluminijuma koji je u stečaju od 8. jula. KAP duguje EPCG oko 45 miliona eura, koje je energetska kompanija prijavila kao potraživanje Privrednom sudu i zbog čega će imati jednog člana u odboru povjerilaca.

Ukoliko dođe do pokretanja arbitraže, to bi značilo da bi EPCG morala da odustane od svih planiranih investicija, poput izgradnje drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, ali i podmorskog kabla između Crne Gore i Italije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније