Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

20. 12. 2018. 07:12 >> 06:46

2017. GODINE

Vlada dodijelila 19,7 miliona državne pomoći

Vlada Crne Gore prošle godine je dodijelila 19,74 miliona eura po osnovu države pomoći. Središnji region opet dobio najviše novca - 11,28 miliona eura.

Željeznički prevoz, koji je na spisku poreskih dužnika za doprinose zaposlenima od 4,48 miliona eura, od države je dobio pomoć vrijednu 5,1 miliona eura.

To su podaci iz izvještaja o dodijeljenoj državnoj pomoći za 2017. godinu, koji je sa skoro šest mjeseci zakašnjenja stigao u skupštinsku proceduru, pišu Vijesti.

U izvještaju nije detaljno objašnjeno na šta se tačno odnosi ta državna pomoć, osim da je na osnovu evropskih pravila tretirana kao pomoć na osnovu usluge od opšteg ekonomskog interesa.

Ukupna dodijeljena državna pomoć u prošloj godini je bila 19,74 miliona eura, što je smanjenje od 4,7 odsto u odnosu na 2016.godinu kada je dodijeljeno 20,71 milion eura.

"Procenat smanjenja državne pomoći u BDP-u je smanjen sa 0,52 odsto u 2016. na 0,47 odsto u 2017. godini”, piše u izvještaju.

Kada se posmatra državna pomoć po regionima najviše je novca otišlo u središnji region 11,28 miliona, dok je za primorski i sjeverni region opredijeljno po 3,2 miliona. Od gradova najviše novca su dobili Podgorica 7,2 miliona, Budva 1,7 miliona, Bijelo Polje 1,4 miliona, Cetinje 1,2 miliona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније