Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 12. 2018. 13:32   >>  13:04 2

ATLAS GRUPA

Katnić nastavlja sa neutemeljenim pritiskom

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nastavlja sa neutemeljenim pritiskom tražeći blokadu novca klijenata Atlas banke i pored toga što je Centralna banka donijela zapisnik o kontroli Atlas banke u kojem ukazuje da nema nepravilnosti u pogledu poslovanja e-komerca, navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Oni pozivaju Katnića da se, kako su kazali, drži Zakona i "da prestane sa konstruisanjem optužnica".

"Koliko je neupućen u ovu temu vidjelo se po tome što je prvo sumnjičio Atlas banku za poresku utaju, pa je potom, kada mu je objašnjeno da se porez plaća samo za provizije koje su ostvarene od transakcija, odlučio da odustane od te optužbe i uhvatio se navodnog pranja novca. Katnić je to uradio iako je morao imati uvid u opširan nalaz Centralne banke, u kojem je nedvosmisleno konstatovano da se e-komerc servis Atlas banke pruža u skladu sa svim propisima", kazali su iz Atlas grupe.

Specijalni tužilac, kako navode, "vjerovatno i sam zna da su to optužbe koje nemaju nikakve izglede da prođu na sudu".

"Zašto onda istrajava? Zato što je on sredstvo pritiska na Atlas banku, koji je potom, uz pritisak na guvernera CBCG Radoja Žugića, pretvoren u privremene mjere u Atlas i IBM banci, navodi se u saopštenju.

Pozivaju Katnića da objavi sadržaj razgovora sa predsjednikom Atlas Grupe Duškom Kneževićem.

"Teme tih razgovora su se ticale važnih predmeta koje je tužilaštvo obrađivalo, a koji imaju političku konotaciju. Te predmete Katnić očigledno zadržava, a umjesto toga se bavi poslovanjem Atlas Banke, kojim se vrši spektakularno skretanje pažnje sa drugih neriješenih slučajeva", navodi se u saopštenju.

Iz Atlas grupe pozvali su Katnića i da objavi razlog hapšenja, kako su kazali, "nedužnih vozača Atlas banke prošle godine, kao i razlog njihovog uvlačenja u političku priču državnog udara".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније