Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

18. 12. 2018. 15:38 >> 15:26

FORUM U NIKŠIĆU

Podrška preduzetnicima i start ap zajednici

Ministarstvo ekonomije je, u cilju unaprijeđenja inovativnosti, u ovoj godini podržalo devet projekata vrijednosti od 30 hiljada eura, saopštio je generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima, Radosav Babić.

On je na otvaranju konferencije "Western Balkans StartUp Forum", u Nikšiću, kazao da to čini svega deset odsto od ukupno podržanih preduzeća kroz ostale programe podrške koji su na raspolaganju privrednicima, dok će u narednoj godini budžet za ovaj program iznositi 50.000 eura.

"Imamo ambiciju da on bude u potpunosti utrošen, dok će budžet za ukupnu podršku privredi iznositi oko dva miliona eura", naveo je Babić.

Vlada, kako je dodao, radi mnogo kako bi unaprijedila poslovni ambijent i stvorila dobre prilike za preduzetništvo i za start ap zajednicu.

"Dostupni su brojni programi podrške u vidu posebno kreiranih kreditnih linija za početnike u biznisu i za ulaganja u ICT sektor", rekao je Babić.

Međunarodna konferencija "Western Balkans StartUp Forum" održava se u Investiciono preduzetničkom centru Tehnopolis u Nikšić, danas i sjutra, sa ciljem analize uslova za razvoj startap ekosistema na Zapadnom Balkanu i definisanja preporuka za mjere podrške za tehnološki razvoj vođen inovacijama u regionu.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da će oba dana konferencije biti organizovane četiri panel diskusije na kojima će učestvovati rukovodioci regionalnih tehnoloških parkova i startap-ova, a neke od ključnih tema o kojima će se govoriti su startap ekosistem Zapadnog Balkana, alternativno finansiranje startap-ova i mikro, malih i srednjih preduzeća kroz "crowdfunding" kao dobru praksu, kao i održivost organizacija za podršku poslovanju.

Učesnici konferencije su kreatori politika, vodeći predstavnici tehnoloških parkova, startup-ova i malih i srednjih preduzeća u regionu, koji su značajni za ovu oblast.

Babić je pozvao sve preduzetnike, sadašnje i buduće, da se za svu potrebnu pomoć i podršku obrate Ministartvu ekonomije, novoformiranoj Direkciji za saradnju sa biznis zajednicom, gdje su im na raspolaganju veliki broj informacija, kao i dostupni programi podrške.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније