Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 12. 2018. 14:43 >> 14:18

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Telenoru glavna nagrada UPCG

Kompanija Telenor dobitnik je Glavne nagrade Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) u ovoj godini, za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja (DOP), a iako DOP praktikuju velike kompanije, ta praksa postaje sve zastupljenija među malim i srednjim preduzećima.

 

To je saopšteno na svečanosti UPCG na kojoj su dodijeljene nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, u kategorijama: Briga za zaposlene, Briga za životnu sredinu i Briga za zajednicu, a preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, dodijeljena je Glavna nagrada.

Generalna sekretarka UPCG, Suzana Radulović, istakla je da poslovna zajednica nikada nije bila glasnija u borbi za stvaranje boljih uslova poslovanja i eliminisanje brojnih anomalija i problema, koji ometaju njihov svakodnevni rad, a koji su, kako je rekla, nastali kao produkt neefikasnih strategija, politika i mjera koje se sprovode na nacionalnom, a posebno na lokalnom nivou.  

„Društveno odgovorno poslovanje u najvećoj mjeri prihvataju i praktikuju velike kompanije, naročito one globalne, ali moram naglasiti da nas u UPCG posebno raduje to što, iz godine u godinu, takva praksa postaje sve zastupljenija i među malim i srednjim preduzećima koja postaju čak i svojevrsni lideri inovativnog pristupa u primjeni principa DOP“, rekla je Radulović.

Direktorka ljudskih resursa u kompaniji Telenor, Biljana Radusinović, kazala je da je Glavna nagrada vjetar u leđa kompaniji da se i dalje trudi da ispuni očekivanja zajednice.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2018. godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobio je Bild studio, dok je u kategoriji veliko preduzeće, nagrada pripala kompaniji Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), a za srednja preduzeća nagrada nije dodijeljena.

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2018. godinu, ravnopravni dobitnici nagrada u kategoriji malo preduzeće su kompanije Domen, ZZI i Fabrika ideja.

U oblasti “Briga za zajednicu” u kategoriji srednje preduzeće nagrada je dodijeljena Sava osiguranju, a u kategoriji veliko preduzeće kompaniji Crnogorski elekroprenosni sistem (CGES).

U oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2018. godinu, u kategoriji malo preduzeće, nagrađena je kompanija Amplitudo, a u kategoriji srednje preduzeće, ravnopravne nagrade osvojile su kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Montenomaks C&L.

Svečanosti na kojoj su ovogodišnjim laureatima dodijeljene „UPCG nagrade za DOP“, prethodila je dodjela Priznanja za napore uložene u inkorporiranje principa društvene odgovornosti u poslovanje čiji je dobitnik Rudnik uglja Pljevlja.

Javni konkurs za „UPCG nagradu za DOP“ za 2018. godinu bio je otvoren od 25. septembra do 25. oktobra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније