Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

15. 12. 2018. 11:54   >>  11:28

PODNIJELI PREDLOGE

Demokrate: Budžet Pljevalja ni realan, ni razvojni

Klub odbornika Demokrata Pljevlja podnio je više od 100 predloga za dopunu budžeta te Opštine za narednu godinu, uz ocjenu da on nije realan ni razvojni, a da problemi ostaju isti.


Taj Klub odbornika održao je javnu raspravu povodom Nacrta budžeta Opštine Pljevlja za narednu godinu, na kojoj je uložio primjedbe i predočio rješenja za nagomilane probleme. 

“Nacrt budžeta Opštine Pljevlja za narednu godinu kao instrument ekonomske politike nije dao rješenja za mnoge probleme sa kojima se godinama suočavamo. Iako su formalno pozicije budžeta dobro posložene, suštinski gledano stari problemi koji se godinama gomilaju i dalje se ne rješavaju pa će očigledno čekati neka bolja vremena”, navodi se u saopštenju. 

Stoga, kako su ocijenili, budžet nije realan ni razvojni, a problemi ostaju isti, naročito zagađenje vazduha i kontinuirano narušavanje životne sredine, nedostatak izgrađenog i uređenog postrojenja za preradu vode, nedovoljno ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu, dotrajala i zastarjela vodovodna i kanalizaciona mreža, loša putna infrastruktura na ruralnom području i visoka zaduženost Opštine. 

“Takođe, opravdana je ocjena da je budžet planiran u nerealnom iznosu kao i ranijih godina. Tako, u 2016. godini planiran je budžet u iznosu 19,2 miliona, a ostvareno je svega 10,8 miliona eura ili 56 odsto, a takav trend nastavljen je i u prošloj godini, kada procenat ostvarenja budžeta iznosi svega 60 odsto. Planirano je 20,8, a ostvareno 12,6 miliona eura”, rekli su iz Demokrata.

Ostvarenje budžeta prema podacima koji su saopšteni nedavno do sredine novembra iznosi 61 odsto, odnosno ostvareno je 11 miliona, a planirano za godinu je 17,9 miliona eura.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније