Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.M.LJ. [ Mina business ]

14. 12. 2018. 16:42 >> 16:23

GLAVNI PROJEKAT

Višestruka korist od puta Šćepan Polje-Plužine

Glavni projekat i tenderska dokumentacija za rekonstrukciju magistralnog puta Šćepan Polje - Plužine će na nacionalnom nivou u Crnoj Gori obezbijediti koristi koje se ogledaju u poboljšanom drumskom saobraćaju, većoj bezbjednosti na putu i smanjenom vremenu putovanja.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su kazali da će projekat poboljšati regionalne veze putem transportne rute na koridoru Vc na Zapadnom Balkanu, povezujući Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu sa centralnom Evropom.

Projekat je pripremljen za Ministarstvo saobraćaja i pomorstva sa ciljem pripreme tehničke dokumentacije za izgradnju odnosno rekonstrukciju putne dionice dužine 20 kilometara od novog graničnog prelaza Paklice do Plužina.

Rezultati projekta predstavljeni su danas na završnoj radionici koja je održana u Podgorici.

“Za dionicu dužine tri kilometra od Paklica do novog mosta preko rijeke Tare, ne uključujući sami most, na granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH), projektna dokumentacija je pripremljena samo na nivou idejnog rješenja, pa je neophodna dalja razrada uključujući i procjenu uticaja na životnu sredinu”, dodaje se u saopštenju.

Dionica puta u BiH između Foče i Huma takođe treba da se rehabilituje, a projektna dokumentacija se finansira posredstvom EU IPA fondova u toj zemlji.

Projekat je implementiran kroz grant od 3,6 miliona eura koji finansira EU.

Projekat će pomoći korisniku projekta, Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, da planira i sprovede potrebnu rehabilitaciju puta koji je dio E762 evropske rute i glavne putne mreže u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније