Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 08. 2013. 12:35   >>  12:36

TOKOM PREGOVORA

LP: Sačuvati zaštićene proizvode

Pregovaračka tijela Crne Gore, u procesu pregovora sa EU, moraju da ulože dodatne napore da sačuvaju registrovane i zaštićene poljoprivredne i prehrambene proizvode domaćeg geografskog porijekla, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

 


Ocijenili su i da Crna Gora mora aktivno da radi na očuvanju svojih geografski determinisanih proizvoda, kao što je to bio slučaj sa svim državama koje su u procesu predpristupnih pregovora.

"A i kasnije sve do samog ulaska u EU, vodile intenzivnu diplomatsku borbu da sačuvaju domaće proizvode pod registrovanim imenima od konkurentskih proizvoda ostalih članica”, saopšteno je iz LP.

Crnogorska pregovaračka tijela, a posebno ona, čije se aktivnosti odnose na zaštitu intelektualne svojine uključujući i proizvode određenog geografskog porijekla, moraju uložiti dodatne napore da zaštite i sačuvaju registrovane i zaštićene poljoprivredne i prehrambene proizvode domaćeg geografskog porijekla.

“U toku tih pregovora crnogorski pregovarački tim mora dogovoriti rok koji će crnogorska preduzeća nakon pristupanja EU imati da i na nivou Unije registruju i zaštite geografsko porijeklo domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, vina i jakih alkoholnih pića, koji već imaju zaštitu na državnom nivou”, kazali su iz LP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније