Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Cdm.me ]

12. 12. 2018. 11:07 >> 10:49
1

NURKOVIĆ SAOPŠTIO

Nikad veća ulaganja u putnu infrastrukturu

U istoriji Crne Gore nikada se više nije ulagalo u putnu infrastrukturu, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković. Kako je kazao Nurković, prošle godine potrošeno je 47 miliona eura za puteve.

U 2018. planirano da se potroši 44 miliona eura za putnu infrastrkturu, a zaključno sa oktobrom za tu namjenu je potrošeno 24 miliona.

“Najveći izazivi za mene kada sam došao na ovu funkciju bili su auto-put i Montenegro Airlines. Za kvakitet radova na auto-putu je nulta tolerancija. Ovo je najzahtjevnija dionica u Evropi. Neće se raditi kompletna petlja, nego pristupni put, završićemo vodosnabdijevanje duž cijele trase auto-puta. Trajno napajanje strujom je takođe važan segment ovog projekta”, kazao je Nurković na radnom doručku sa novinarima kojima je predstavio rezultate rada njegovog resora u prethodne dvije godine.

Pored autoputa radi se, kako kaže Nurković, na ostaloj mreži puteva.

“Od granice na sjeveru do juga”, rekao je Nurković, prenosi portal Cdm.

Prema njegovim riječima za dvije godine rekonstruisano je gotovo 95 kilometara puteva.

“U istoriji Crne Gore nikada se više nije ulagalo u putnu infrastrukturu. Započećemo izgradnju bulevara od Jaza do Tivta, Podgorice do Danilovgrada”, istakao je on.

Dodao je da je u toku je realizacija 17 projekata na željeznici. U naredne tri godine uložiće se ukupno oko 130 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније